Toen ik negen was spaarde ik bierdopjes, tijdens een weekend naar Schiermonnikoog sleepte ik een tas vol schelpen met me mee en thuis vulde ik schoenendozen met lege chocolade munten, legopoppetjes en pasfoto’s. Die bewaardrang en nieuwgierigheid is er nog steeds. In een sokkenwinkel, op een busstation, bij de kringloop of op een openbaar toilet; overal zie ik tekeningen. Een kinderfeestje in het zwembad maar ook de begrafenis van mijn kat kunnen aanleiding zijn voor een beeld. Ik ben een verzamelaar, niet alleen van Duplo-konijnen en porseleinen katten, maar ook van verhalen. 
Mijn tekeningen kenmerken zich door de kriebelkronkel potloodlijnen en veel details. Zo vul ik boekjes en wemelende platen met illustraties van alledaagse situaties.
In 2017 begon ik met de opleiding Illustration Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien heb ik gewerkt met opdrachtgevers en organisaties als Volkskrant Magazine, Uitgeverij Loopvis, Inspectie Leefomgeving en Transport, GRID Grafisch Musuem Groningen, Wobby.club en Pandemie Magazine.
nikkiroosma@outlook.com